top of page

Flytende kulturscene på Mjøsa?


Skal vi ha en flytende kulturscene på Mjøsa? Spørsmålet har jeg jobbet med siden 2021. Idéen er god, men hvilke utfordringer melder seg? Hvordan løses det teknisk? Hvem skal eie den, drifte den, flytte deg, bruke den? Og hva skal fremføres, vises eller gjøres på en slik scene? Hva med publikum...som dere skjønner: Mange spørsmål.


Derfor fikk Stiftelsen Mjøsvasen midler til å utrede saken. Tre spørsmål: Hvilke problemer ser vi for oss? Hvem kan ha løsninger på dette? Hva sier de?


Målet er et kunnskapsdokument med svar og forslag til løsning. Dette skal deles med alle. Skulle du eller noen du kjenner tenke at de vil ha en kulturscene på vann skal dere kunne finne svar på en rekke aktuelle problemstillinger i dette dokumentet.


Kulturrådet og kulturavdelingen i Innlandet Fylkeskommune har gitt midler til å kartlegge dette. Jeg (Lage Thune Myrberget) har ansvaret for å lede denne prosessen. Dette gjør jeg for stiftelsen Mjøsvasen.


Nå skal vi ha et innspillsmøte. Her får dere møte en rekke aktører som har erfaring med problemstilling. Dere får også høre hva medlemmer i arbeidsgruppa har erfart gjennom prosessen - så langt.

Bilde fra Røykenvika Operafest


Programmet vi deler i kveld er verdt to timer på kveldstid:


2: Røykenvika Operafest har hatt sin scene plassert i Randsfjorden i flere år, men hvorfor kommer scena fra Danmark? Morten Wien forteller oss om det.


3: Eide fjordbruk har investert flere hundre millioner i en kunstinstallasjon i Hardangerfjorden. Møt daglig leder Sebastian Torjusen.


4: Cowi bygger både kulturhus og flytende installasjoner i Nordsjøen. Hør hva de bygger i Monaco og Danmark.


5: I Harstad bygde de flytende kulturscene til musikkfestivalen Illios. Hør hva produsent Anders Eriksson har erfart.


6: Telebryggen har produsert løsninger for havner og konferannser på vann i åresvis. Hør mer om deres løsninger, som kan leveres i morgen.


Prosjektgruppa vil også dele sine tanker og erfaringer fra prosessen, og vi trenger dine tanker og innspill. Kjersti Krageberg (kultursjef Stange kommune), Arne Jørgen Skurdal (turistsjef Visit Østnorge), Thomas Nyland (daglig leder Urbane Totninger) og Terje Gloppen (kulturnestor).


Håper å se mange av dere på nett i kveld kl 18:00 - 20:00.


Tema: Flytende kulturscene på Mjøsa?

Tid: Mai 2, 2023 kl 18:00


Bli med på denne lenken til Zoom:
142 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page