top of page

Aktiv Formidling med QR-koder langs Præstvegen

Bildet viser et av skiltene og QR-koden plassert nede i høyre hjørne. Foto: Unni Kristiansen, Ringsaker blad.

Præstvegen er en historisk rute i Ringsaker. Den blir nå gjort om til en levende del av kulturarven. Både gjennom en solid skiltplan, men kanskje først og fremst gjennom bruk av QR-koder på disse informasjonsskiltene langs veien.


StoryPhone er partner med Veldre Historielag og jobber med å gi besøkende en interaktiv opplevelse hvor de kan skanne QR-koder for å få tilgang på digitalt innhold om områdets historie.


Prosjektet har allerede fått opp seks skilt. Der finner besøkende formidling av fenomener, hendelser, personer og historier om hvordan landet ble bygd.


Hvem Bodde Langs Præstvegen?

Gjennom QR-kodene kan man lære om menneskene som bodde langs Præstvegen. Hvem var de? Hva levde de av? Hvordan påvirket deres enkle kår deres drømmer og ambisjoner?


I arbeidet med innhold mellom skilt og mediainnhold gjør vi oss noen tanker om fakta vs. levde liv. Dette sammenstiller vi med hva som produseres og låser seg til det fysiske og det som blir levende som digitalt innhold gjennom QR-kodene.


Ved å ha en god plan og forståelse for prosjektets videre liv skaper vi en infrastruktur som gjør at prosjektet kan leve videre også etter at alle skilt er plassert der de skal.


Refleksjonsspørsmål

For å utvikle innholdet har vi jobbet med å stille oss gode spørsmål.

1. Hvem var menneskene som bodde her? - Tenk på historiene til dem som levde langs Præstvegen. Hvordan påvirket deres dagligliv deres muligheter og drømmer?

2. Hvordan kan historie inspirere oss i dag? - Hva kan vi lære fra deres liv om å realisere egne ideer og drømmer, uavhengig av bakgrunn?

3. Hva er dine drømmer? - Hvordan kan du bruke inspirasjonen fra historiene til å forfølge dine egne mål?


Realisering av Drømmer fra Enkle Kår

Historiene vi har funnet langs Præstvegen viser at det er mulig å oppnå store ting, selv om man kommer fra enkle kår.


Vi har også oppdaget at det er store liv i små ting.


Dette prosjektet oppmuntrer til å reflektere over egne drømmer og hvordan man kan realisere dem.


Ved å skanne QR-kodene får man ikke bare innsikt i fortiden, men også inspirasjon til å skape sin egen fremtid. Præstvegen er ikke bare et nasjonalt kulturminne, men også en kilde til inspirasjon for alle som besøker den.


"Den som ikke kjenner historien, er dømt til å gjenta den." - George Santayana


Blant annet har vi funnet foto fra ulike digitale baser som viser hvordan Præstvegen skapte samhold og aktivitet. Personlig syns jeg nok dette bildet av Pastor Reinert Svendsen er av de beste. Præsten på Præstvegen med hest og kjerre og barn som får være med på ferden.
27 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page